Haring

De lekkerste haring van heel Flevoland!

“Beoordeling AD Haringtest : De Hollandse Nieuwe van Gebr Koning : Fris, mooi zilver aan de buitenkant , van binnen mooi fris rood, aromatisch, zilt met een romige smaak, de haring is zeer goed schoongemaakt. Cijfer : 9”

Nieuwe Haring is gezond

De Nieuwe Haring is er weer! Nieuwe Haring is rijk aan omega-3-vetzuren en die heb je nodig voor hart en bloedvaten, dit is vet dat je zonder schuldgevoel kunt eten! Een Haring van 75 gram bevat 125 kcal, 14 gram eiwitten en 9 gram vet, waarvan 7 gram onverzadigd vet. De omega-3-vetzuren zorgen voor een verlaging van het slechte LDL-cholesterol in je bloed. Dat verlaagt het risico op hart en vaatziekten. Vanwege het hoge eiwitgehalte en de goede kwaliteit van de eiwitten helpt haring bij het herstel na sporten, bijvoorbeeld bij spieropbouw of-herstel.

Vitamines en Mineralen

Haring bevat bovendien vitamine A,B,D en E en calcium,ijzer,kalium,magnesium en fosfor. Het is dus qua kcal en voedingswaarden een uitstekend tussendoortje. Het mag pas Hollandse Nieuwe heten als de haring minstens 16 procent vet bevat en op de Hollandse manier gekaakt, gezouten en gefileerd is. Nieuwe Haring mag alleen tussen mei en juli gevangen worden. Dan heeft hij zich lekker volgegeten met plankton en is hij lekker vet geworden. Dit jaar is de Nieuwe Haring ook weer boterzacht en heerlijk van smaak. Het is raadzaam om 2 a 3 keer in de week Haring te eten .

Stempelkaart