Nieuws

Nieuws

Hollandse nieuwe 2021 – woensdag 16 juni!

De Nieuwe Haring is er weer!

Vanaf woensdag 16 juni is de Hollandse Nieuwe weer in het land! Verwen u zelf met een heerlijke nieuwe haring, elke dag vers van het mes voor u gesneden. Waar anders dan bij Viscircus Gebr. Koning op de Schutterstraat 27 in Almere-Stad? De lekkerste haring van Flevoland en omstreken.

Nieuwe Haring is gezond

Nieuwe Haring is rijk aan omega-3-vetzuren en die heb je nodig voor hart en bloedvaten, dit is vet dat je zonder schuldgevoel kunt eten! Een Haring van 75 gram bevat 125 kcal, 14 gram eiwitten en 9 gram vet, waarvan 7 gram onverzadigd vet. De omega-3-vetzuren zorgen voor een verlaging van het slechte LDL-cholesterol in je bloed. Dat verlaagt het risico op hart en vaatziekten. Vanwege het hoge eiwitgehalte en de goede kwaliteit van de eiwitten helpt haring bij het herstel na sporten, bijvoorbeeld bij spieropbouw of-herstel.

Vitamines en Mineralen

Haring bevat bovendien vitamine A,B,D en E en calcium, ijzer, kalium, magnesium en fosfor. Het is dus qua kcal en voedingswaarden een uitstekend tussendoortje. Het mag pas Hollandse Nieuwe heten als de haring minstens 16 procent vet bevat en op de Hollandse manier gekaakt, gezouten en gefileerd is. Nieuwe Haring mag alleen tussen mei en juli gevangen worden. Dan heeft hij zich lekker volgegeten met plankton en is hij lekker vet geworden. Dit jaar is de Nieuwe Haring ook weer boterzacht en heerlijk van smaak. Het is raadzaam om 2 a 3 keer in de week Haring te eten .

Wegens succes verlengd!

Na het enthousiasme en alle leuke reacties van de afgelopen dagen hebben wij besloten onze openingsaanbiedingen te verlengen tot en met 28 februari!

 • 5 Grote Hollandse nieuwe
  van € 11.- voor € 9.-
 • 4 Kleine Hollandse nieuwe
  van € 7.- voor € 5.-
 • 10 % korting op alle salades
 • Familie bak Fish friet
  van € 9.- voor € 7.50
 • 10 gebakken Scholfilets
  van € 7.95 voor € 6.50
 • Alle huis gemaakte vissoeppotten 500 ml van € 5.95 voor € 5.-
 • Bak verse Scholfilets in pepersaus ( 2 pers.) voor in de oven € 7.50

Zaterdag 23 januari opening Viscircus Gebr. Koning!

Eindelijk een lichtpunt in de donkere dagen aan het begin van dit jaar. Zaterdag 23 januari openen wij onze deuren op onze nieuwe locatie in de Schutterstraat 27.

Het harde werken van Jack en zijn team van Vema Bedrijfskoeling Winkelinterieurs heeft ertoe geleid dat wij komende zaterdag onze klanten weer welkom kunnen begroeten.

Onze nieuwe winkel voldoet weer aan de nieuwste eisen en ademt een gezellige en gemoedelijke sfeer uit.

Vanaf zaterdag pakken we dan ook gelijk goed uit met een aantal aanbiedingen die tot en met zondag 31 januari geldig blijven.

 • 5 Grote Hollandse nieuwe
  van € 11.- voor € 9.-
 • 4 Kleine Hollandse nieuwe
  van € 7.- voor € 5.-
 • 10 % korting op alle salades
 • Familie bak Fish friet
  van € 9.- voor € 7.50
 • 10 gebakken Scholfilets
  van € 7.95 voor € 6.50
 • Alle huis gemaakte vissoep potten 500 ml van € 5.95 voor € 5.-
 • Bak verse Scholfilets in pepersaus ( 2 pers.) voor in oven € 7.50

Ons advies i.v.m. de corona regels, kom lekker vroeg want helaas mogen er maar een beperkt aantal ( 8 ) klanten in de winkel aanwezig zijn.

Viscircus Gebr. Koning vanaf 4 januari tijdelijk gesloten wegens verhuizing naar Schutterstraat

STAD CENTRUM – Viscircus Gebr. Koning sluit tijdelijk de deuren wegens de verhuizing naar de nieuwe locatie in Almere Centrum. De viswinkel is zondag 3 januari voor het laatst geopend in de FoodPassage. “Vanaf woensdag 20 januari hopen wij onze klanten weer te kunnen ontvangen in onze gloednieuwe winkel aan de Schutterstraat”, aldus Jan Koning.

Viscircus Gebr. Koning verhuist naar het voormalige pand van stripwinkel Het Beeldverhaal. “We hebben dat grondig verbouwd en we gaan de komende weken gebruiken om onze nieuwe locatie helemaal op orde te brengen”, vertelt Koning. “Het wordt weer een compleet nieuwe winkel, inspelend op de hedendaagse behoeften van onze klanten. Zo wordt er onder andere een volledige toonbank ingericht met kant en klare vers bereide producten.”
De gebroeders Koning kijken uit naar de opening van de nieuwe winkel. “We hebben de afgelopen 26 weken in een verlaten FoodPassage gezeten. Toch zijn onze klanten ons trouw gebleven en hebben we hebben gewoon goed doorgedraaid. Daar zijn we iedereen heel dankbaar voor.”

Viscircus Gebr. Koning is dan ook al ruim dertig jaar een begrip in Almere Centrum. De eerste zeventien jaar was de winkel te vinden in de overdekte markthal ‘t Circus aan de Grote Markt en toen dat werd gesloopt werd een nieuwe plek gevonden op het Belfort. In 2017 verhuisde viswinkel van de broers Jan en Theo Koning naar de FoodPassage, die helaas geen lang leven beschoren was. Van alle twaalf winkels bleef slechts de viswinkel nog over, die nu als laatste ook vertrekt. “De plek waar we nu naartoe gaan is eigenlijk altijd al onze droomlocatie geweest”, zegt Koning. “We kunnen dan ook niet wachten om onze deuren te kunnen openen aan de Schutterstraat.”

Blijf op de hoogte via facebook.com/Viscircuskoning/

Het Viscircus blijft geopend

Omdat wij als essentiële winkel onze klanten van primaire levensbehoeften voorzien mogen wij gelukkig 7 dagen per week geopend blijven. Ook in deze tijd staan wij 7 dagen per week voor u klaar met allemaal lekkere hapjes, delicatessen en visschotels.

Thuis genieten met het eigen gezin van een gourmetschotel of andere vislekkernijen.

U bent van harte welkom in onze viswinkel in de Foodpassage in de Schippergarage in Almere.

Nieuwe locatie!

Eindelijk hebben wij ook duidelijkheid. Wij staan tot en met 24 januari, 7 dagen per week voor u klaar in onze winkel in de Foodpassage.

Op woensdag 27 januari openen wij onze nieuwe winkel op een prachtige locatie namelijk de Schutterstraat 27.

Tijdens de feestdagen kunt u geheel coronaproof bij ons terecht. Lekker warm én droog in de Foodpassage. Parkeren naast de winkel en het eerste kwartier is gratis!